Valentijns driegangenmenu – Verras je vriend of vriendin!

Valentijns driegangenmenu – Verras je vriend of vriendin!

Met Valentijnsdag trekken we alles uit de kast. We gaan samen naar de film, we kopen chocolaatjes voor elkaar en we koken natuurlijk! Omdat het al bijna Valentijnsdag is, heb ik hier een drie-gangen menu dat je gemakkelijk kan voorbereiden en dat weinig tijd kost zodat je zo lang mogelijk bij jouw Significant Other kan zijn!

Valentijns Voorgerecht:

Valentijns Voorgerecht

 

Een voorgerecht wat bijna iedereen lekker vindt is Carpaccio! We maken een net-iets-bijzonderdere versie van dit wereldberoemde gerecht. Namelijk Carpaccio met aardbei en munt.
Aardbei werkt als aphrodisiac, wat inhoud dat je er.. eh… ‘zin’ van krijgt.

Carpaccio koop je gemakkelijk in een pakje bij de supermarkt. Als je de biologische variant neemt weet je zeker dat er geen enge kleurstoffen aan zijn toegevoegd.
Bak een handje pijnboompitten in een droog pannetje.
Leg de plakjes carpaccio op een mooi wit bord. Besprenkel deze met zeezout, peper en vervolgens met de pijnboompitten.
Meng in een kommetje de mayonaise, citroensap, mosterd en peper en zout en druppel dit voorzichtig met een lepel over de carpaccio.
Snij de aardbeien in dunne plakjes en hak de verse munt fijn.
Leg een handje rucola in het midden op de carpaccio en strooi de munt en aardbeien eroverheen.
Strooi de parmezaanse kaas over de carpaccio en je bent al klaar!

Als je hier een laagje plastic folie over heen legt kan je het gerecht in de koelkast bewaren. Ik zou zelf de borden niet langer dan anderhalf uur in de koelkast zetten.

 

Valentijns Hoofdgerecht:

Als hoofdgerecht maak je Paprika gevuld met lasagna! Het voordeel hiervan is dat je de lasagna al eerder kan maken en alleen maar hoeft af te bakken in de oven!

Valentijns Hoofdgerecht

Voor dit heerlijke Valentijns gerecht begin je met het maken van lasagne.
Bak het gehakt, knoflook en ui samen tot het gehakt helemaal gaar is.
Snij ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Meng de melk met het tomatenpuree en de tomaat en voeg dit ook toe aan het gehakt.
Pak de paprika’s, snij de kop er van af en verwijder de zaadlijsten.
Snij de verse pasta in vierkantjes die in de paprika passen. Gebruik hier eventueel de kop die je eraf hebt gesneden voor.
Meng de créme fraîche met de parmezaanse kaas, basilicum en het ei.
Houd bij het vullen van de paprika de volgende volgorde aan:
Gehakt, Pasta, Kaas, Pasta, ga zo door tot de paprika bijna vol is en eindig altijd met kaas bovenop.

De gevulde paprika’s gaan ongeveer 20 minuten de oven in op 180 graden.
Als de kaas bovenop gesmolten is en een bruin laagje heeft zijn de paprika’s klaar.

Het toetje is het aller belangrijkste van de avond. Deze smaak blijft namelijk het langste hangen.
Het Valentijns desert is witte chocolade mousse met mango puree!

Valentijns Desert

Chocolade is ook een aphrodisiac! De zoete smaak van chocolade met exotisch fruit is echt een heerlijke combinatie. Als je partner nu nog niet verliefd op je is… Aan het eten zal het niet liggen!
Aan dit Valentijns Desert begin je ongeveer een uur voor het eten.

Smelt de witte chocolade in een kom die in heet water drijft. Dit noem je ‘Au Bain Marie’.
Terwijl de chocolade smelt klop je de slagroom op met een mixer tot deze stijf is.
Scheid het eigeel van het eiwit en klop ook de eiwitten op tot deze stijf genoeg zijn om pieken te maken als je de mixer eruit haalt.
Meng de twee en roer dit in een paar slagen door.
Als de witte chocolade is gesmolten laat je dit 5 tot 8 minuten afkoelen. De chocolade mag warm aanvoelen, maar niet heet.
Meng de gesmolten chocolade door de slagroom en het eiwit tot je een gladde massa hebt.
Schenk de mousse in een wijnglas zonder te knoeien, gebruik eventueel een trechter.
Zet de glazen in de koelkast en laat ze daar minimaal anderhalf uur staan tot je het toetje wil serveren.
Voor je het toetje serveert, schil en pureer je de mango en schenkt de mangosaus in het glas bovenop de chocolade mousse.
Wil je echt chique zijn, garneer dan met nog een paar witte chocolade snippers.

Volgens mij heb je alles zo!
Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen en zou het geweldig vinden als jullie een berichtje willen achterlaten!
Ik wens iedereen een fijne Valentijnsdag toe!

❤️  Melt

Kruimels:

Op een dag als Valentijnsdag kan ik niet anders dan
dit gerecht 5 hartjes te geven. <3

Ingrediënten voorgerecht

Twee pakjes dungesneden Carpaccio
Een handje Pijnboompitten
Een handje Aardbeien
Verse Munt
100 gram Rucola
Een eetlepel Mayonaise
Een theelepel Mosterd
Twee theelepels Citroensap
Peper en Zeezout

Ingrediënten Hoofdgerecht

Twee grote rode of gele paprika’s
Verse lasagna bladen
Een ei
Een teentje knoflook
150 gram gehakt
Peper en zout
100ml Créme Fraîche
Een klein blikje tomaten puree
Een grote roma tomaat
Een kleine witte ui

Ingrediënten Desert

Twee repen witte chocolade
Een mango
125 ml ongeklopte slagroom
Twee eieren

Spaghetti met Broccoli, Cherrytomaatjes en Roomsaus

Spaghetti met Broccoli, Cherrytomaatjes en Roomsaus

In de winter wil ik vaak snel en lekker eten. Daarom deel ik nu een super simpel gerecht dat echt in een mum van tijd klaar is. De spaghetti met broccoli, cherrytomaatjes en roomsaus is voor twee personen. Wil je voor meer mensen koken, verdubbel dan alle hoeveelheden!

De Spaghetti

Heb je wel eens moeite met doseren van Spaghetti? Dan ga ik je nu een super handige tip vertellen. Als je een pasta-lepel hebt (zoals links), zit daar vaak een gat in. Als je die opvult met spaghetti slierten heb je precies genoeg pasta voor één persoon! Vet handig dus 🙂

1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het kokende water.
Maak je geen zorgen als deze niet in de pan past, de spaghetti zakt er vanzelf in. Roer af en toe tot de pasta helemaal in de pan is gezakt. Spaghetti kook je in het algemeen tussen de 10 en 15 minuten beetgaar. Vaak staat het ook wel op de verpakking aangegeven hoelang je die pasta moet koken.

2. Breek de broccoli in stukjes, verwijder roosjes van de stronk en hak de stronk fijn. Deze kan je namelijk prima eten! Hier zitten volgens sommige websites zelfs de meeste vitaminen in.
De broccoli mag net zo lang gekookt worden als de pasta.

3. Terwijl de pasta en Broccoli kookt snij je de ui, de knoflook en eventueel de rode peper in stukjes. Halveer de cherry tomaatjes en bewaar deze apart. Bak de ui, knoflook en rode peper samen in een pan met een klein beetje boter. Voeg daarna de roomkaas toe en zet het vuur laag zodat dit rustig kan smelten. Als de kaas is gesmolten voeg je de cherrytomaatjes toe.

4. Schenk de Spaghetti en Broccoli af. Voeg de gekookte Spaghetti en Broccoli toe aan de pan met de gesmolten kaas. Meng alles door elkaar, voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.

Zo simpel is het! Genieten maar 🙂

Kruimels:

Simpel, smaakvol en doeltreffend!
Heerlijk!

Ingrediënten

150 gram spaghetti
250 gram broccoli
Half bakje Boursin of Philadelphia met tuinkruiden
Een kleine witte ui
Een teentje knoflook
zout en peper
handje cherrytomaatjes
Een rode peper (optioneel)

Kippenvleugeltjes extra knapperig uit de oven

Kippenvleugeltjes extra knapperig uit de oven

Soms heb je gewoon zin in kip! Als zo’n dag aanbreekt dan is dit gerecht echt iets voor jou!
Kippenvleugeltjes met een heerlijk krokant laagje!

De kippenvleugeltjes:

We marineren de kippenvleugeltjes een uur van te voren. Schenk de zonnebloemolie in een kommetje. Voeg de ketjap, het gemberpoeder, de geperste knoflook, de chilipoeder en mosterd toe en roer dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Als je een voedsel kwast hebt is deze ideaal om de kip overal te dekken met de marinade. Heb je geen kwast, gebruik dan je handen en masseer de marinade over de kip heen.
Laat de kip vervolgens minimaal een uur apart liggen.
Hoe langer je de kippenvleugeltjes marineert, hoe meer de kruiden in de kip trekken.

Als je ook zelf tartaarsaus wil maken, is nu het moment om deze te maken!

Schenk een flinke hoeveelheid olie in een pan (zodat er een laagje ontstaat) en verhit deze. Voeg daarna de kippenvleugeltjes toe aan de hete olie en ‘frituur’ ze tot ze lichtelijk bruin worden.

Tip: Als je de kip lekker pittig wil maken, voeg dan ook sambal toe aan de marinade! Dit is zeker een aanrader!
Doe de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en zet ze in de oven voor nog ongeveer 15 minuten om een extra krokant laagje te krijgen.

Tartaarsaus:

Ik vind deze kippenvleugeltjes altijd erg lekker met een tartaarsaus.
Daarom heb ik ook een recept voor mijn heerlijke tartaarsaus hier neer gezet.

Tartaarsaus maken is erg simpel.
In een kleine kom meng je de zure room, de mosterd, de knoflook, het citroensap, het zout en peper door elkaar.
Snij de augurk in hele kleine blokjes en meng deze door de saus heen.
Hou je nou niet van stukjes in de saus, kan je de augurk ook in de blender doen.
Dan raad ik je echter wel aan maar een halve augurk te gebruiken omdat augurkenpuree meer smaak geeft.

Bedek het kommetje en zet deze in de koelkast voor een uur. Zorg er wel voor dat de saus koud is tijdens het eten!

 

Kruimels:

Kip is een heerlijk stukje vlees, misschien
wel het meest veelzijdigste stukje vlees!

Translate this page: 

Ingrediënten (Kip)

Kippen vleugeltjes
Twee theelepels gember poeder
Twee teentjes verse knoflook
Een theelepel Rode Chili Poeder
Een eetlepel Fijne Mosterd
Zwarte Peper en Zout naar smaak
Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren
Een scheutje Ketjap Manis
Peterselie

Ingrediënten (Saus)

100ml zure room
50ml mayonaise
Een theelepel mosterd
Citroensap
Twee teentjes knoflook.
Peper en zout naar smaak
Een hele augurk (fijngehakt)

 

Verse paprika tapenade met zelf gebakken brood

lees meer
Spaans Gebakken Eieren

Spaans Gebakken Eieren

Met de eerste sneeuw die gevallen is, verlang ik naar comfort food. Dit is echt de ideale oplossing! Een gerecht vol met eiwitten. Deze Spaans Gebakken Eieren zijn echt heerlijk om met elkaar te delen!
Dit gerecht is geschreven voor 2-4 personen als hoofdgerecht.

De Spaans Gebakken Eieren:

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden.
Begin met het invetten van je ovenschaal. Gebruik hier de olijfolie voor.
Snij de aardappelen, de chorizo en de rode ui in dunne plakjes. Snij vervolgens de kip in stukjes (plakjes, blokjes, wat jij het lekkerste vindt!).
Verwarm ook wat olie in een pan, bak daarin de aardappels aan beide kanten tot er een krokant laagje ontstaat. Zet het vuur niet te hoog, aardappels hebben vaak even nodig om gaar te worden. Als de aardappels gaar zijn voeg je de chorizo toe aan de pan en laat je deze even mee bakken.

De aardappels en chorizo kunnen alvast in de ovenschaal.
Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook en de rode ui. Na een of twee minuten voeg je de kip toe en bak je deze tot de kip een mooi bruin laagje heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak.

In een eerdere blog vertelde ik hoe je een lekkere tomaten saus maakt. Deze voeg je toe aan het gerecht. Geen tijd om een eigen tomatensaus te maken? Een blik met gesneden tomaten kan je als alternatief gebruiken.
Voeg tijm toe en laat dit 4 tot 5 minuten borrelen.

Schenk de tomatensaus over de aardappels en chorizo heen. Roer daarna het geheel eventjes door.
Doe de zes eieren in een kom en breek de dooiers. Roer goed door met een garde en schenk daarna de eieren over de tomatensaus heen. Let op dat je het geheel goed verdeeld over de pan!

Bak alles vervolgens 15 tot 20 minuten tot de eieren gaar zijn.
Serveer daarna met parmezaanse kaas, tijm en rucola.

 

Kruimels:

Een heerlijk gerecht met veel eiwitten!

Translate this page: 

Ingrediënten

Een dungesneden ui
Een eetlepel olijf olie
6 Eieren
Balsamico
Rucola
Parmezaanse kaas
Tijm
Een handje krieltjes
Een dungesneden chorizo
Twee teentjes knoflook
200g Kipfilet (of kipdijfilet)
400g tomaten
Een blokje kippenbouillon

Worteltaart – Lekker recept voor het maken van Worteltaart!

Worteltaart – Lekker recept voor het maken van Worteltaart!

Ik ben een tijdje weggeweest, dit kwam voornamelijk door mijn stage. Gelukkig kan ik nu mijn hobby weer oppakken en dat doe ik dan ook met een super lekker recept voor worteltaart!

De worteltaart

Verwarm de oven voor en vet je bakvorm in met boter en een beetje meel.
Rasp de wortel op een fijne rasp en hak de hazelnoten in stukjes. Een trucje dat ik hier voor gebruik is door ze te pletten tussen twee snijplanken en daar vervolgens goed op te slaan. Een scherp mes werkt ook erg goed!

Voeg in een kom het bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, vanille, suiker en het zout samen en meng het goed.
Voeg de geraspte wortel, en een groot deel van de hazelnoten toe.

Voeg de eieren en een flinke scheut zonnebloemolie toe en meng het geheel goed.
Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart een uur op 180 graden. (Het verschilt per type oven hoe hoog en hoe lang je de worteltaart moet bakken. Voor een elektrische oven bak je de worteltaart op 180 graden, een hete lucht bak je hem op 155 graden).
Als je met een prikker in de taart kan porren zonder dat deze plakkerig terug komt is de taart klaar.
Laat de taart eerst afkoelen voor je verder gaat met het maken van het glazuur.
Om het glazuur voor de worteltaart te maken meng je de roomkaas met de roomboter.
Voeg de poedersuiker toe, rasp de limoen en voeg daarna ook het sap van de limoen toe.
Meng dit met een mixer of met de hand, tot je een glad geheel krijgt.

Snij de taart door de helft, en verdeel de helft van de topping over de taart. Leg daarna de andere helft terug op de rest en laat de rest van de topping over de taart druipen. Zet alles even in de koelkast zodat de topping opstijft en dan is de worteltaart klaar!

Kruimels:

5

Hoewel worteltaart gezond klinkt, moet je er niet te veel van eten. Hoewel dat wel heel erg verleidelijk is…

Translate this page: 

Ingrediënten

100gr Wortelen
100gr Hazelnoten
300gr tarwebloem
Een theelepel bakpoeder
300gr suiker
Een theelepel kaneel
Een halve theelepel gemberwortel
Een halve theelepel vanille
Drie eieren
Zonnebloemolie
Een beetje zout

Voor de topping:
200 gram Philadelphia (Familie verpakking)
100 gram roomboter
70 gram poedersuiker
1 Limoen

Patat uit de airfryer – Lekker en gezond!

Patat uit de airfryer – Lekker en gezond!

Wij hebben thuis een airfryer staan. Dat durf ik vol trots te zeggen omdat ik hiermee super lekkere patat kan maken die niet in vet gebakken is!
Het is echt heel erg simpel.

Patat uit de airfryer.

Snij aardappels (met schil of zonder schil, waar jouw voorkeur ligt) in patatvorm. Wij hebben thuis zelfs een patatsnijder.
Deze gaan we eventjes koken zodat de aardappels warm van binnen zijn.
Na 5 minuten koken schenk je ze af en dep je ze droog op een theedoek. Laat de airfryer voorverwarmen tot 190 graden.
Doe wat zout (of patatkruiden) over de aardappels heen en doe ze in het mandje van de airfryer.

Hier mag nog een eetlepel olie overheen en zet de timer op 15 minuten.
Na 15 minuten gooi je de patat om, als hij nog niet knapperig genoeg is kan je er voor kiezen om er nog een beetje olie over heen te doen en nog 5 minuten in de airfryer te doen. Zijn ze al wel knapperig kan je direct smullen!

Wij gooien zelf wel eens Cajun kruiden over de patat heen. Super lekker!
Ook peper en zout is een geweldige combinatie voor patat!

Kruimels:

3

Dit is een gezond alternatief voor frituur patat!
Genieten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

Aardappels
Zout of patatkruiden

Gehaktballetjes in zoetzure saus en aardappelpuree

Gehaktballetjes in zoetzure saus en aardappelpuree

Ik herinner me dit gerecht van vroeger. We kochten toen nog pakketjes om ‘zelf’ te koken.
We konden op een gegeven moment dit gerecht niet meer terug vinden.
Gehaktballetjes in zoetzure saus met aardappelpuree en veldsla. Dit was echt een van mijn favoriete gerechten.
Nu heb ik het zelf gemaakt!

De gehaktballetjes

Zorg ervoor dat het gehakt goed is ontdooid. Doe het in een kom en prak het met een vork extra fijn. Meng er een ei door en de kruiden die je zelf het lekkerste in gehakt vind. Ik gebruik altijd Cajun kruiden omdat ik van pittig houd, maar gehakt kruiden mag ook.
Doe er bloem bij tot het gehakt iets steviger wordt.
Schil de aardappels, snij ze in blokjes en kook ze in de pan voor 8 minuten.
Als de aardappels koken doe je een laagje olie in een (koude!) koekenpan, en dep je hand in de olie. Zo zorg je dat het gehakt niet aan je handen blijft plakken.
Draai gehaktballetjes en leg ze in de pan. Bak ze eventjes aan zodat ze stevig zijn en niet meer uit elkaar vallen en knapperig zijn.

De zoetzure saus

Terwijl de aardappels koken meng je de zonnebloem olie, tomatenpuree, chilipoeder, knoflook, curry poeder, azijn, honing en ketjap in een kommetje tot je de saus zelf lekker vindt.
Hoe de zoetzure saus smaakt hang van jou af. Is de saus te zoet voeg dan wat meer tomatenpuree toe, is de saus te zuur voeg dan wat meer ketjap toe. Iedereen heeft hier een andere voorkeur voor.

Als de zoetzure saus is zoals je hem wilt schenk deze dan over de gehaktballetjes. Bak de balletjes hier nog 5-8 minuten in aan.

De aardappelpuree

Schenk de aardappels af, doe er zout en peper naar smaak overheen en pureer de aardappels.
Voeg eventueel nog wat kruiden (zoals peterselie) toe aan de puree.

Serveer het gerecht met veldsla.
Genieten maar!

Kruimels:

3

Als je een normale portie eet is er niks aan de hand!
Genieten maar!

Ingrediënten

Gehakt half om half
Cajun kruiden (of gehakt kruiden)
Peper, Zout
Een ei
Bloem of meel

Chilipoeder
Tomatenpuree
Azijn
Honing
Ketjap
Een teentje knoflook
Sambal

Sojasaus en honing marinade met kippendij

Sojasaus en honing marinade met kippendij

Ik heb vandaag een wel heel erg lekker gerecht voor jullie klaar staan.
In dit gerecht mix ik zoute sojasaus met zoete honing wat voor een geweldige smaakexplosie zorgt.
Kip met sojasaus en honing.
Voor het lekkerste resultaat gebruik je kippendijen in plaats van kipfilet, maar dat is puur voorkeur.

De sojasaus marinade voor de kip

Schil de gember. Dit gaat net zoals een aardappel. Je mag goed dik schillen want ook de “witte laag” onder de schil mag er af.
Je houdt nu het hart van de gember over en deze kan je raspen. Geen rasp in huis? Hak hem dan fijn door hem te pletten onder een groot mes.
Pers de teentjes knoflook en doe de knoflook en gember samen in een wokpan. Snij vervolgens de kip in blokjes en doe deze ook in de wok.
Doe hier flink wat soja saus over heen (er moet ongeveer een laagje in de pan staan) en roer het geheel eventjes door zodat alle kanten van de kip in de sojasaus heeft gelegen.
Schenk er vervolgens honing overheen.
Dit laat je 10 minuten marineren.

Snij de peultjes in kleine stukjes, en voeg deze toe aan het kokende water.
Kook de peultjes voor 5-7 minuten zodat ze nog een stevige bite hebben.
Voeg nu ook de noodles toe, roer tot de noodles los zijn en giet af.
Laat dit eventjes staan en begin met het bakken van de kip.

De kip met sojasaus bakken

Dit laatste deel is heel erg makkelijk. Verhit in de wokpan een beetje olie en voeg de kip toe.
Blijf goed roeren tot de kip gaar is, voeg vervolgens de noodles met peultjes toe.
Roer dit nog even door en serveren maar!

Wat nog extra toegevoegd kan worden is eventueel wat sesamzaadjes of een rode peper. Als je van pittig eten houdt is dat zeker aan te raden!

Heb jij nog een lekkere variatie? Laat het me weten!

 

Kruimels:

3

Dit gerecht is gewoon goed!
Niet teveel, niet te zuinig.
Genieten maar!

Ingrediënten

Een Kipfilet per persoon
Japanse Sojasaus
Peultjes of sugarsnaps
Noodles
Een klein stuk Gember
Twee of drie teentjes Knoflook
Honing

Zalm met tomatensaus – Basis tomatensaus

Zalm met tomatensaus – Basis tomatensaus

Eigenlijk moet iedereen zelf tomatensaus kunnen maken. Het is namelijk echt een van de makkelijkste dingen om iemand mee onder de indruk te brengen. Zalm met tomatensaus is echt een geweldige combinatie en zeker een aanrader!
Ik heb dit recept zelf ooit eens gebruikt om indruk te maken op de moeder van een vriendin. Ik kan je verzekeren dat dit is gelukt!

De zalm

De lekkerste zalm haal je bij de visboer op de markt of in de winkel. Deze vis is wel erg duur, maar gelukkig kan je bij de Lidl ook diepvrieszalm halen die prima smaakt. Ik kies zelf altijd voor zalm op de huid. Dit is een persoonlijke keuze omdat deze makkelijker te bakken is. Als je zalm bij de visboer haalt, controleer dan zelf nog even of er echt geen graatjes meer in de vis zit.
Zorg dat de zalm goed ontdooid is als hij uit de diepvries komt (leg het bijvoorbeeld een nacht lang in de koelkast).
Marineer de zalm met alleen een beetje peper en zout, meer niet. Laat de zalm rusten en maak ondertussen de tomatensaus.

De tomatensaus

Dit kost het meeste werk, maar loont ook het meest. Tomatensaus is echt iets wat elke kok anders doet. Dit is dan ook mijn recept, en er zal ongetwijfeld iemand zijn die beweert dat het anders moet. Experimenteer zelf wat je het lekkerste vindt en maak de saus eigen.

Snij een klein kruisje op de kruin van de tomaten. Leg deze in een pan met koud water en zet dan het vuur pas aan. Je begint met koud water omdat de tomaten dan goed mee verwarmen en een lekkerdere smaak krijgen.
Als de velletjes van de tomaat los beginnen te laten schenk je de tomaten af. Nu komt het lastigste deel, pel de velletjes van de tomaten eraf. Hier heb ik een goede tip voor. Zet de kraan open en laat er koud water uit stromen. Pak een tomaat en pel deze in de straal met koud water. Zo laten de velletjes makkelijk los en verbrand jij je vingers niet.
Doe de gepelde tomaten weer terug in de pan.

Doe twee teentjes knoflook, basilicum, dragon en oregano in de pan bij de tomaten. Voeg ook het blikje tomatenpuree er bij.
Snij de ui in kleine stukken en doe deze ook in de pan.
Gebruik een staafmixer om dit tot een saus te vermalen.
Is je saus te dun? Dan kan je eventueel nog wat tomatenpuree toevoegen. Is je saus te dik? Voeg dan water toe.
Proef zelf of de smaak naar je zin is. Voeg eventueel nog wat kruiden of peper en zout toe.

Als je van wat meer pit houdt kan je nog een rode peper of een beetje sambal toevoegen aan de saus. Dit doe ik zelf wel bij dit gerecht, maar niet bij alle gerechten.

Terug naar de zalm.

Deze bakken we in een koekenpan in de olie. Verse zalm van de visboer hoeft eigenlijk niet gebakken te worden. Toch vind ik het wel lekker om alle randjes dicht te bakken. Als je het niet zeker weet raad ik je ook aan om dit te doen.
Bij diepvries zalm bak je alle kanten van de zalm op een middel vuur zodat er een knapperig randje ontstaat.
Heb je zalm op de huid, dan bak je deze 5 minuten op de huid op hoog vuur. Daarna gooi je de zalm nog eventjes om en zet je het vuur uit. Dan bak je dus de zalm in de hete pan zonder vuur.

Nu ben je klaar om het gerecht te serveren. Leg de zalm op een bord, schenk er tomatensaus overheen en garneer eventueel met wat verse koriander of basilicum.
Gegarandeerd een prachtig gerecht voor deze koude dagen!

 

Kruimels:

5

Dit gerecht is erg gezond!
Neem gerust een tweede portie!

Ingrediënten

Voor de Tomatensaus:
Zes grote (roma)tomaten
Verse basilicum
(Verse) dragon en oregano
Twee teentjes knoflook
Peper en zout
Tomatenpuree
Een blanke ui

Voor de Zalm:
Een zalmmoot per persoon
Peper en Zout

 

Broccoli met Kip en Kaas | Van de vader van Melt

Broccoli met Kip en Kaas | Van de vader van Melt

Iedereen heeft ergens leren koken. Ik heb leren koken van mijn vader. Daarom wilde ik deze kans niet laten lopen.
Mijn vader heeft een heerlijk gerecht klaar gemaakt en ik wil deze graag met jullie delen!
Broccoli met kip en kaas. Simpel, maar oh-zo-lekker…

De broccoli met kip en kaas:

Snij de kop van de broccoli in kleine roosjes en de stronk in blokjes.
Veel mensen gooien de stronk weg, terwijl dit juist het meest voedzame deel van de broccoli is!
Gooi de blokjes van de stronk broccoli in een pan.
Snij de aardappels in blokjes (Tip van mijn vader: Gebruik als je die hebt, een patat snijder. Scheelt je heel veel moeite!)
Doe de blokjes bij de stukjes stronk van de broccoli in de pan en laat deze 5 minuten koken. Voeg vervolgens de roosjes toe en laat dit nog 5 minuten koken.
Schenk het geheel af. Het is het lekkerste als hij net aan beet gaar is.

Snij de kipfilet in blokjes en pers de knoflook. Doe de knoflook in een pan met wat olie en bak de kip. Voeg zout en peper toe naar smaak. Verlaag het vuur, doe de broccoli en aardappel in de pan met de kip en voeg een eetlepel mosterd toe.
Beleg de pan rijkelijk met de geraspte kaas, leg een deksel op de pan en zet het vuur op de laagste stand.

Als de kaas gesmolten is, kun je het gerecht serveren.

Variatietip: Kook de broccoli en aardappel in een groentebouillon, deze neemt deze smaak namelijk heerlijk op!
In plaats van geraspte kaas kan je ook parmezaanse kaas gebruiken. Voeg dan wel een beetje melk toe zodat het gerecht niet te droog wordt.

Pap, bedankt!

Kruimels:

3

Hmm.. lekker gerecht!
Hier zit alleen wel veel vet in.
Dat is niet slecht voor je, zolang je niet teveel eet.
Genieten maar!

Ingredienten

Een stronk broccoli
Een teentje knoflook
Twee kipfilets
Een grote aardappel per persoon
Peper en zout
Geraspte belegen kaas

WordPress Themes