Varkenshaas met pepersaus en champignon

Varkenshaas met pepersaus en champignon

Normaal gesproken maakt mijn vader altijd saté van de varkenshaas. En hoewel dit erg lekker is, wilde ik vandaag iets anders proberen. Ik was op zoek naar een recept waarin het vlees van de varkenshaas volledig tot zijn recht komt en dat is gelukt.
Dit recept voor varkenshaas met pepersaus en champignon is echt een van mijn nieuwe favoriete recepten.

De varkenshaas:

Begin met het snijden van de varkenshaas. Deze snij je in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
Daarna bedek je deze rijkelijk met versgemalen peper. Voeg er nog een snufje zout aan toe en leg dit even apart.
Let op; na het snijden van de varkenshaas moet je je mes en snijplank verschonen. Varken kun je NIET rauw eten.

Voor de saus los ik een half blokje runderbouillon in 250 milliliter water op. Terwijl dit op het vuur staat snij je de champignons in plakjes, hak je de sjalotjes in ringen en snij de rode peper in kleine stukjes. Bewaar twee derde van de rode peper apart. Pers de knoflook teentjes of hak ze fijn en voeg alles aan een steelpannetje toe.
Als het bouillonblokje is opgelost in het water gooi je de bouillon bij de champignons in het steelpannetje.
Zet het vuur van het mengsel aan en hak ondertussen de champignons fijn.
Zodra het geheel begint te koken gooi je steeds een beetje meel in het mengsel tot je de gewenste dikte hebt.
Haal de saus van het vuur af.

Gooi nu de varkenshaas in een hete pan met olie. Hak de verse peterselie fijn en doe deze in de pan bij de varkenshaas.
Bak alles gaar en serveer de varkenshaas met de roomsaus er overheen.

Aardappel Groente Oven Varkenshaas
De aardappels en groente uit de oven:

Dit bijgerecht kan niet simpeler worden.
Snij eerst de aardappels in blokjes. Je kunt kiezen of je ze met of zonder schil eet. Ik eet ze altijd met, scheelt veel moeite en onnodig afval.
Kook de aardappelblokjes vijf á zes minuten en schenk ze dan af.
Snij de paprika en courgette in blokjes.
Voeg alles toe aan een ovenschaal, besprenkel het met wat olijf, zonnebloem of rijstolie.
Hak de verse rozemarijn en tijm fijn en voeg deze toe.
Voeg als laatste de rest van de rode peper toe.
Dit gaat ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
(Elke oven is anders, kijk om de paar minuten even of er niks verbrand en stel je oven daar op in)

Weer een heerlijk simpel gerecht dat iedereen kan maken!
Genieten maar.

Heb jij nog een lekkere variatie? Laat het me weten in de comments hieronder!

Kruimels:

4

Dit gerecht is gezond!
Matig het zoutgebruik.

Ingrediënten

500 gram Varkenshaas
Vers gemalen peper
Snufje zout
Twee sjalotjes
Een aantal kastanje champignons
Twee teentjes knoflook
Bloem of meel
1/3 rode peper
Olijf, zonnebloem of rijstolie
Runderbouillon blokje
Verse Peterselie

Gegrilde groente en aardappel

2/3 rode peper
Olijf, zonnebloem of rijstolie
Vastkokende aardappelen
Paprika
Courgette
Verse Tijm en Rozemarijn
Snufje zout en peper

Mais, hoe maak ik het klaar en hoe gezond is mais eigenlijk?

Mais, hoe maak ik het klaar en hoe gezond is mais eigenlijk?

Ik vind mais een van de lekkerste groentes. Het grappigste is dat mais eigenlijk geen groente is! Het valt namelijk onder de graansoorten. Ik hoor vaak van mensen dat ze denken dat mais niet gezond is, dat je er dik van wordt omdat er veel suiker in zit. Niks is minder waar en ik zal even uitleggen waarom.

Wat maakt mais zo gezond?

Wat mais gezond maakt is dat het veel voedingsvezels bevat. Als je een hele maiskolf in je eentje eet krijg je zo’n 3 gram voedingsvezels binnen; dit is ongeveer 12% van wat je per dag nodig hebt.
Ook bevat het melatonine; een stofje dat je lichaam zelf ook iedere dag aanmaakt om s’avonds goed door te kunnen slapen. Daarom is het goed om mais te eten als je moeite hebt met in slaap komen.
Ook zitten er veel antioxidanten zoals carotenoïden in, die het verouderingsproces tegen gaan.
Er zit een fytonutriënt in mais dat hoge bloeddruk tegengaat.
Het werkt tegen een te hoog cholesterol en helpt daarmee hart- en vaatziekten voorkomen. Het is dus een gezonde snack!

Hoe bereid ik de mais?

Het is enorm simpel om mais te bereiden. Ik raad iedereen aan om dit eens te proberen.
Kies altijd voor een kolf, niet een blikje. Mais uit blik heeft namelijk een groot deel van zijn voedzaamheid verloren doordat het vaak genetisch gemodificeerd is. Kies daarom altijd voor een kolf! Als je echt zeker wil zijn dat je geen genetisch gemodificeerd voedsel eet, kies dan voor de biologische versie van de groente. Deze mogen namelijk niet genetisch gemodificeerd zijn volgens de Nederlandse wet.

Haal de mais uit zijn bladeren en verwijder zoveel mogelijk haren van de kolf. Je kunt eventueel ook de kont eraf snijden, dan vallen de bladeren er vaak vanzelf af.
Je hoeft de kolf niet eerst te koken, het kan zeker als je bang bent dat hij niet gaar wordt. Persoonlijk vind ik het lekkerder als je deze niet eerst kookt. Dit geeft namelijk een lekkere bite!
Pak een koekenpan met deksel en verwarm hier een klontje boter (of olie) met wat zeezout in.
Bak de mais zodat elke kant een goudbruin laagje krijgt. Maak je geen zorgen als de kolf een beetje zwart wordt. Dit komt vaak door de suikers die erin zitten. Let wel op dat je het vuur niet te hoog zet.
Probeer de deksel van de pan er zoveel mogelijk op te houden zodat de mais een beetje kan stomen.

De mais is gaar als hij aan alle kanten een mooi bruin randje heeft.
Als je het gerecht serveert kun je deze eventueel nog met wat zeezout naar wens bestrooien.

En zo simpel is het. Wees niet bang om dit gerecht uit te proberen.
Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comment sectie hieronder!

Kruimels:

4 van de 5Mais is gezond!
Matig het zoutgebruik bij dit gerecht.
Gezonde snack!

Ingrediënten

Een maiskolf per persoon
Een klontje boter
Zout

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt!

Read More

Worteltaart – Lekker recept voor het maken van Worteltaart!

Deze heerlijke worteltaart maak je gemakkelijk zelf! Ik heb het op kantoor getest, daar viel hij goed in de smaak!

Read More

Mais, hoe maak ik het klaar en hoe gezond is mais eigenlijk?

Mais is erg lekker, maar is het ook gezond? Lees hier meer!

Read More

Kerrie kip met paksoi, rucola en appel

Een heerlijk gerecht met paksoi! Hoe gebruik je dit Aziatisch ingredient? Je leest het hier.

Read More

Patat uit de airfryer – Lekker en gezond!

Wij hebben thuis een airfryer staan! Dat durf ik vol trots te zeggen. Het is namelijk echt een wonderding! Lees hier hoe je super lekkere patat ZELF maakt!

Read More

Spaghetti met Broccoli, Cherrytomaatjes en Roomsaus

In de winter wil ik vaak snel en lekker eten. Daarom deel ik nu een super simpel gerecht dat echt in een mum van tijd klaar is. De spaghetti met broccoli, cherrytomaatjes en roomsaus is voor twee personen. Wil je voor meer mensen koken, verdubbel dan alle...
Read More

Sojasaus en honing marinade met kippendij

Ik heb vandaag een wel heel erg lekker gerecht voor jullie klaar staan. De zoete honing met zoute soja marinade zorgen voor een enorme smaakexplosie!

Read More

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Een heerlijke soep voor als het koud wordt. Genieten!

Read More

Gehaktballetjes in zoetzure saus en aardappelpuree

Knapperige gehaktballetjes met heerlijke zoetzure saus en aardappelpuree. Ouderwets, maar oh-zo lekker!

Read More

Spaans Gebakken Eieren

Breng je ei-bak-skills naar een nieuw niveau! Deze Spaanse Gebakken Eieren zijn echt een traktatie!

Read More
Kerrie kip met paksoi, rucola en appel

Kerrie kip met paksoi, rucola en appel

Als het koud wordt probeer ik altijd tropische gerechten te eten. Zo heb ik vandaag een recept voor heerlijke Kerrie kip met paksoi!
Paksoi komt origineel uit Azië maar zie je steeds vaker in de supermarkt liggen. Dat is niet zo gek want deze pittige groente is een heerlijke toevoeging aan talloze recepten.

De kerrie kip met paksoi en appel:

Begin met het koken van de zilvervliesrijst. Per persoon weeg je 50 gram rijst af. Kook de rijst in een pan met voldoende water en voeg een bouillonblokje toe aan het water. Laat de rijst 8-10 minuten koken.

Snij ondertussen de ui, appel, knoflook en paksoi fijn. Halveer de cherry tomaten.
Snij als laatste de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan met wat olie of boter. Voeg wat peper en zout toe. Voeg de ui, appel en knoflook toe aan de pan met kip.

Als de ui mooi bruin is voeg je eerst de crème fraîche en daarna de kerrie en curry poeder toe.
Let op: Hou je van gekruid eten? Voeg dan een halve eetlepel kerrie en curry toe. Wil je iets minder gekruid dan voeg je minder toe.

Voeg de stronken van de paksoi toe aan het gerecht (bewaar de bladeren nog even apart).
Snij de cherrytomaten door de helft en voeg deze toe aan het gerecht.

Vlak voor je het gerecht serveert voeg je de paksoi bladeren toe.
Garneer met pijnboompitten en rucola.

Mag het wat pittiger? Voeg dan een rode peper zonder zaadlijst toe aan het gerecht!
Heb jij nog een lekkere variatie? Iets wat je toe wil voegen?
Laat hieronder een berichtje achter!

Kruimels:

4

Dit gerecht is gezond! Schep gerust nog eens op!

Ingrediënten

Een paksoi
Een ui
Twee kipfilets
Twee teentjes knoflook
Een (elstar-)appel
Kerriepoeder
Curry Poeder
150 ml Crème fraîche
150 gram rijst
50 gram Rucola
Een handje vol Cherry tomaten

Biefstuk maaltijdsalade met spinazie en parmaham

Biefstuk maaltijdsalade met spinazie en parmaham

Vandaag heb ik een lekkere biefstuk spinazie salade gemaakt!
In een restaurant in de buurt heb ik een heerlijke ossenhaas salade gegeten en die wilde ik na maken maar dan met biefstuk.
Benodigdheden: standaard keukengerei
Aantal personen: 3-4

De biefstuk salade met spinazie:

Snij de kleine uitjes in halve ringen en hak de knoflook fijn. De champignons snij je in plakjes. Ik verwijder altijd de stam van de champignons omdat deze dan makkelijker te snijden is. Daarbij ziet het gerecht er dan chique uit.
Snij de zongedroogde tomaat in kleine reepjes, de cherrytomaten door de helft, de komkommer in kwart schijfjes en scheur de prosciutto in stukjes.

Doe de uitjes, knoflook, champignons en zongedroogde tomaten in de pan. Doe er wat olie bij van de zongedroogde tomaten.
Bak het geheel kort aan tot de champignons gaar zijn. Haal alles uit de pan en verdeel het op een bord zodat het sneller afkoelt.
Snij ondertussen de biefstuk in hapklare blokjes.

Terwijl de pan nog heet is gooi je de biefstuk er in. Je kunt er voor kiezen om nog wat boter toe te voegen voor je het vlees in de pan doet. Dit zorgt er voor dat de biefstuk een bruin randje krijgt!

Verdeel ondertussen de spinazie over de borden en beleg deze met de tomaten, komkommer en de rest als het afgekoeld is.

Bak de biefstuk kort tot alle randen bruin zijn. Haal de pan direct van het vuur en verdeel deze over de borden. Besprenkel het geheel met wat zout en peper en serveren maar!

Een lekkere variatie tip is om er wat pijnboompitten of schijfjes olijf bij te doen! Ook feta doet het goed met dit gerecht.
Dit recept kwam erg dicht bij de ossenhaas salade die ik in het restaurant heb gegeten, erg lekker!

Heb jij nou nog een lekkere toevoeging of variatie? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Kruimels:

5

Dit gerecht is erg gezond!
Let wel op: Niet teveel zout gebruiken!

Ingrediënten

Drie Kleine uitjes
Een half bolletje Chinese knoflook (of 2 teentjes gewone knoflook)
600 gram biefstuk
Zes kastanje champignons
Zongedroogde tomaatjes
100 gram cherry tomaten
Halve komkommer
350 gram spinazie
Vier plakjes prosciutto

Biefstuk maaltijdsalade met spinazie en parmaham

Een heerlijke biefstuk (maaltijd-)salade met spinazie. Erg lekker en gezond!

Read More

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Een heerlijke soep voor als het koud wordt. Genieten!

Read More

Pasta rucola salade met Parmezaanse kaas

Pasta is altijd lekker! Hier vind je een recept voor een super lekkere pasta salade!

Read More

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt!

Read More

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Waterkerssoep is eigenlijk een gerecht voor de lente. Maar daar heb ik iets op bedacht! De combinatie van de frisse waterkers, met de warme smaak van de rauwe ham maakt dat deze soep heerlijk is voor de winter! Als je wat extra pit wil toevoegen aan het gerecht kun je de rauwe ham lekker opbakken met wat sambal!

Nu de winter er weer aan komt is het tijd voor warme soepen!
Deze waterkerssoep is erg simpel te maken en ook nog eens lekker! Om het gerecht simpel te houden maken we gebruik van een bouillonblokje. Je kunt zelf kiezen welke smaak bouillon je kiest. Ik ga zelf altijd voor groentebouillon, maar rund of kip kan ook!
Ik lees vaak dat er een te hoge concentratie zout in bouillonblokjes zit. Hoewel er inderdaad veel zout in deze blokjes zit, is dit totaal niet schadelijk mits je de juiste proporties gebruikt. In dit gerecht verdunnen we de blokjes meer dan genoeg en hoef je je nergens zorgen om te maken!

Lekker in combinatie met: Zelfgebakken brood

Benodigdheden: Staafmixer, Vijzel (optioneel)
Aantal personen: 2-3

De waterkerssoep met parmaham:

Pel de ui en snij deze in ringen. Fruit de ringen in een soeppan met een beetje boter.
Voeg de hele teentjes knoflook toe en bak deze even mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.

Voeg 600 ml water, het bouillonblokje en de aardappels toe aan de pan. Breng het water aan de kook voor 10 minuten.
Was en snij de courgette in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan.

Zet het vuur wat lager zodat het water niet meer kookt.
Hak ondertussen het basilicum fijn en doe deze in een kommetje met olijfolie, peper en zout. Bewaar dit apart.
Als je een vijzel hebt, kan je deze gebruiken om het basilicum goed te laten mengen met de olie. Heb je dit niet dan kun je het basilicum persen met een lepel.

Gebruik de staafmixer om de aardappel, courgette en ui en knoflook te vermalen tot een soep.
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Voeg nu de waterkers toe en vermaal deze ook met de staafmixer.

Bak ondertussen de rauwe ham in olie in een apart pannetje.
Variatietip: Bak de ham met wat sambal, dit geeft de soep wat extra pit!

Doe de waterkerssoep in een kommetje, leg de gebakken ham bovenop de soep en sprenkel er nog wat basilicumolie overheen.

Zo simpel is het!
Heb jij nog een lekkere variatie op dit gerecht?

 

Kruimels:

5

Dit gerecht is erg gezond!

Ingrediënten

Een ui
Twee knoflook tenen
200 gram aardappelen
Een courgette
50 gram Rauwe ham (coburger ham, gerookte ham, serrano ham)
Verse Basilicum blaadjes
100 gram Waterkers
Een Bouillonblokje

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Een heerlijke soep voor als het koud wordt. Genieten!

Read More

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt!

Read More
Pasta rucola salade met Parmezaanse kaas

Pasta rucola salade met Parmezaanse kaas

Pasta doet het bij iedereen goed. Het beste van pasta is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken!
Zo zet je een heerlijke salade in een handomdraai op tafel.
Welke vorm pasta je neemt maakt niet uit. Vaak zijn het precies dezelfde ingrediënten die in de pasta zitten.
Ik kies zelf het liefst voor penne, omdat penne er het mooiste uit ziet in een gerecht.

De pasta rucola salade:

Begin met het koken van de penne.
Penne moet ongeveer 10-12 minuten aan de kook zijn. Als je pasta afgiet, schud de pasta dan een paar keer goed door. Spoel pasta altijd even kort af met koud water, anders houdt het teveel warmte vast.
Om te zorgen dat het niet een gigantische massa wordt kun je de penne besprenkelen met olijfolie.
Als de penne is afgekoeld meng je de rode pesto door de pasta heen. Brand op een laag vuur de pijnboompitjes bruin.
Voeg zout, het vers gemalen peper en de gebrande pijnboom pitjes toe aan de pasta.
Snij de cherrytomaatjes door de helft en voeg toe aan de pasta.
Voeg als laatste de rucola aan het geheel toe en roer de salade door.
Rasp de parmezaanse kaas over de salade heen en serveer!

Als de salade op het bord ligt kun je deze nog besprenkelen met war olijfolie voor wat extra pit.
Ook raad ik aan om Griekse feta of geitenkaas te gebruiken in plaats van de Parmezaanse kaas, erg lekker!
Heb je nog variaties op dit recept? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Kruimels:

5

Dit gerecht is erg gezond!
Dit gerecht bevat niet alles voor een compleet avondmaal.
Dit gerecht is bedoeld als bijgerecht.

Ingrediënten:

300 gram penne
Een half bakje cherrytomaten
100 gram rucola (een zak)
Vier eetlepels pijnboompitten
Twee eetlepels rode pesto
Zout en peper naar smaak
Olijfolie

Extra's

Geraspte geitenkaas, Griekse feta of parmezaanse kaas

Biefstuk maaltijdsalade met spinazie en parmaham

Een heerlijke biefstuk (maaltijd-)salade met spinazie. Erg lekker en gezond!

Read More

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Een heerlijke soep voor als het koud wordt. Genieten!

Read More

Pasta rucola salade met Parmezaanse kaas

Pasta is altijd lekker! Hier vind je een recept voor een super lekkere pasta salade!

Read More

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt!

Read More
Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. Het enige wat je nodig hebt, is liefde, tijd en de juiste ingrediënten!
Of je nou brood bakt in een machine of zelf kneed, het smaakt altijd beter dan in de supermarkt.
In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt.

Het lekkerste brood bak je zelf, maar kost wel wat tijd. Ik heb brood leren bakken met behulp van Levine van Doorne.
Levine leert je bakken volgens de broodbakkers formule. Ik bespaar je de wiskundeles en zal het simpel houden.

Hier rechts zie je de broodbakkers formule. Niet schrikken! Hij lijkt lastiger dan hij is.
Wat je moet weten is dat voor elke 100 gram bloem, je 60 gram vocht nodig hebt, 1,4 gram droge gist en 1,8 gram zout.
Gebruik je 500 gram bloem dan moet je al deze getallen maal vijf doen.

Geen zin om te rekenen? Dat begrijp ik. Daarom heb ik mijn versie van mijn favoriete recept van Levine van Doorne hiernaast geplaatst.

Hoe maak ik zelf brood?

Voor het beste brood begin je de dag van tevoren. In de avond na het eten maak je namelijk een actief deeg dat ook wel poolish heet. Dit deeg werkt de hele avond hard aan het activeren van het gist. Als je de volgende ochtend je poolish bekijkt, zie je hoe actief het deeg is. Er komen allemaal bubbeltjes aan de oppervlakte wat straks zorgt voor een luchtig brood. De poolish maak je ongeveer 8-14 uur van tevoren.

Als de poolish is gerezen en je klaar bent om te beginnen mixen we de droge ingrediënten in een kom. Let op, voeg het zout pas toe als alle droge ingrediënten gemengd zijn. Als zout en gist met elkaar in contact komen, zal de gist sterven en zal het brood niet luchtig worden.
Voeg nu ook het water toe en kneed het tot een geheel deeg.

Het kneden van een brood is ook erg belangrijk. Door het kneden help je het brood om gluten te vormen. Gluten zorgen dat het brood luchtig is, lekker smaakt en een mooie vorm krijgt. Houd het deeg vast met de ene hand, en duw het uit elkaar met je andere hand. Vouw het deeg weer op en draai het een kwart. Dit doe je net zo lang tot je deeg goed is.

Ik heb van de moeder van mijn beste vriendin een trucje geleerd hoe je kan zien of je deeg goed is.
Ze noemde dit de vitrage techniek:
Je breekt een stukje deeg af en drukt het plat tussen je vingers. Daarna rek je het in een vierkant. Lukt het je om door het deeg heen te kijken zonder dat er gaatjes ontstaan, dan is het deeg klaar om te rijzen.

De eerste rijs:

Je leest het goed, het brood moet meer dan een keer rijzen. Je maakt een mooie bol van je deeg, en vet een grote kom in met (zonnebloem-)olie. Deze dek je af met een theedoek (of gebruik een douchemuts!) en laat je 30 minuten staan.
Als je het deeg te veel stoort dan zal het minder goed rijzen. Ik laat het deeg rijzen op mijn aanrecht, of als het in de weg ligt in de koude oven. Dit zorgt er voor dat het deeg constant rond dezelfde temperatuur is.

De tweede rijs:

We gaan het deeg even storen. Haal het voorzichtig uit de kom en leg het op een geoliede ondergrond. Vouw het deeg alsof het een envelop is. Je pakt steeds een rand en vouwt die naar het midden toe. Dit doe je vier keer zodat je een vierkant krijgt, en dan nog vier keer vanuit de punten. Dek het deeg weer af en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.

De derde rijs:

Voor de laatste rijs bepaal je hoeveel broodjes je wil maken. Verdeel het deeg (met een scherp mes) in de hoeveelheden brood die je wil hebben. Vorm het tot de vorm die je wilt hebben en laat dit afgedekt nog 45 minuten rijzen. Voor het beste effect leg je het deeg met de gladde kant naar beneden in een rijsmandje.
Tip van Levine: Je kunt ook een vergiet gebruiken met daarin een theedoek waar veel bloem overheen zit.

In de oven:

Tijdens de derde rijs verwarm je de oven voor op 230 graden. Als het deeg gerezen is tot twee keer zijn formaat, mag het de oven in. Snij het deeg in op de gladde kant, zodat het brood niet gaat scheuren en plaats het in de oven. Je hebt hier geen bakvormen voor nodig, want het deeg is stevig genoeg! Spuit met een plantenspuit een goede hoeveelheid water in de oven, en doe gelijk de deur dicht. Zo ontstaat er stoom en krijg je een knapperige korst op het brood!
Na 20 minuten mag de oven teruggedraaid worden naar 200 graden en bak je het brood in 15 minuten nog extra bruin.

Als de broden uit de oven komen laat je ze nog even afkoelen. Dan kan het brood goed rusten en wordt het nog lekkerder!
Is de korst toch niet knapperig genoeg? Spuit er dan wat water overheen met de plantenspuit als het brood net uit de oven komt.

Het brood mag pas aangesneden worden als het helemaal is afgekoeld! Maar dan is het ook echt genieten!
Wil je nog meer recepten voor heerlijk brood? Bezoek dan de site van Levine van Doorne. Zij heeft ook een geweldig boek waarin ze de kunst van het broodbakken beschrijft!

 

 

 

Kruimels:
  • Bloem 100%
  • Vocht 60%
  • Droge gist 1,4%
  • Zout 1,8%
Poolish

240 gram water, kamertemperatuur

2 gram droge gist

220 gram volkorenmeel

20 gram roggemeel

Deeg

Poolish
200 gram water, kamertemperatuur
1 eetlepel moutextract
2 gram droge gist
500 gram tarwebloem
14 gram zout

WordPress Themes