Als het koud wordt probeer ik altijd tropische gerechten te eten. Zo heb ik vandaag een recept voor heerlijke Kerrie kip met paksoi!
Paksoi komt origineel uit Azië maar zie je steeds vaker in de supermarkt liggen. Dat is niet zo gek want deze pittige groente is een heerlijke toevoeging aan talloze recepten.

De kerrie kip met paksoi en appel:

Begin met het koken van de zilvervliesrijst. Per persoon weeg je 50 gram rijst af. Kook de rijst in een pan met voldoende water en voeg een bouillonblokje toe aan het water. Laat de rijst 8-10 minuten koken.

Snij ondertussen de ui, appel, knoflook en paksoi fijn. Halveer de cherry tomaten.
Snij als laatste de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan met wat olie of boter. Voeg wat peper en zout toe. Voeg de ui, appel en knoflook toe aan de pan met kip.

Als de ui mooi bruin is voeg je eerst de crème fraîche en daarna de kerrie en curry poeder toe.
Let op: Hou je van gekruid eten? Voeg dan een halve eetlepel kerrie en curry toe. Wil je iets minder gekruid dan voeg je minder toe.

Voeg de stronken van de paksoi toe aan het gerecht (bewaar de bladeren nog even apart).
Snij de cherrytomaten door de helft en voeg deze toe aan het gerecht.

Vlak voor je het gerecht serveert voeg je de paksoi bladeren toe.
Garneer met pijnboompitten en rucola.

Mag het wat pittiger? Voeg dan een rode peper zonder zaadlijst toe aan het gerecht!
Heb jij nog een lekkere variatie? Iets wat je toe wil voegen?
Laat hieronder een berichtje achter!

Kruimels:

4

Dit gerecht is gezond! Schep gerust nog eens op!

Ingrediënten

Een paksoi
Een ui
Twee kipfilets
Twee teentjes knoflook
Een (elstar-)appel
Kerriepoeder
Curry Poeder
150 ml Crème fraîche
150 gram rijst
50 gram Rucola
Een handje vol Cherry tomaten

WordPress Themes