Ik heb vandaag een wel heel erg lekker gerecht voor jullie klaar staan.
In dit gerecht mix ik zoute sojasaus met zoete honing wat voor een geweldige smaakexplosie zorgt.
Kip met sojasaus en honing.
Voor het lekkerste resultaat gebruik je kippendijen in plaats van kipfilet, maar dat is puur voorkeur.

De sojasaus marinade voor de kip

Schil de gember. Dit gaat net zoals een aardappel. Je mag goed dik schillen want ook de “witte laag” onder de schil mag er af.
Je houdt nu het hart van de gember over en deze kan je raspen. Geen rasp in huis? Hak hem dan fijn door hem te pletten onder een groot mes.
Pers de teentjes knoflook en doe de knoflook en gember samen in een wokpan. Snij vervolgens de kip in blokjes en doe deze ook in de wok.
Doe hier flink wat soja saus over heen (er moet ongeveer een laagje in de pan staan) en roer het geheel eventjes door zodat alle kanten van de kip in de sojasaus heeft gelegen.
Schenk er vervolgens honing overheen.
Dit laat je 10 minuten marineren.

Snij de peultjes in kleine stukjes, en voeg deze toe aan het kokende water.
Kook de peultjes voor 5-7 minuten zodat ze nog een stevige bite hebben.
Voeg nu ook de noodles toe, roer tot de noodles los zijn en giet af.
Laat dit eventjes staan en begin met het bakken van de kip.

De kip met sojasaus bakken

Dit laatste deel is heel erg makkelijk. Verhit in de wokpan een beetje olie en voeg de kip toe.
Blijf goed roeren tot de kip gaar is, voeg vervolgens de noodles met peultjes toe.
Roer dit nog even door en serveren maar!

Wat nog extra toegevoegd kan worden is eventueel wat sesamzaadjes of een rode peper. Als je van pittig eten houdt is dat zeker aan te raden!

Heb jij nog een lekkere variatie? Laat het me weten!

 

Kruimels:

3

Dit gerecht is gewoon goed!
Niet teveel, niet te zuinig.
Genieten maar!

Ingrediënten

Een Kipfilet per persoon
Japanse Sojasaus
Peultjes of sugarsnaps
Noodles
Een klein stuk Gember
Twee of drie teentjes Knoflook
Honing

WordPress Themes