Soms heb je gewoon zin in kip! Als zo’n dag aanbreekt dan is dit gerecht echt iets voor jou!
Kippenvleugeltjes met een heerlijk krokant laagje!

De kippenvleugeltjes:

We marineren de kippenvleugeltjes een uur van te voren. Schenk de zonnebloemolie in een kommetje. Voeg de ketjap, het gemberpoeder, de geperste knoflook, de chilipoeder en mosterd toe en roer dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Als je een voedsel kwast hebt is deze ideaal om de kip overal te dekken met de marinade. Heb je geen kwast, gebruik dan je handen en masseer de marinade over de kip heen.
Laat de kip vervolgens minimaal een uur apart liggen.
Hoe langer je de kippenvleugeltjes marineert, hoe meer de kruiden in de kip trekken.

Als je ook zelf tartaarsaus wil maken, is nu het moment om deze te maken!

Schenk een flinke hoeveelheid olie in een pan (zodat er een laagje ontstaat) en verhit deze. Voeg daarna de kippenvleugeltjes toe aan de hete olie en ‘frituur’ ze tot ze lichtelijk bruin worden.

Tip: Als je de kip lekker pittig wil maken, voeg dan ook sambal toe aan de marinade! Dit is zeker een aanrader!
Doe de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en zet ze in de oven voor nog ongeveer 15 minuten om een extra krokant laagje te krijgen.

Tartaarsaus:

Ik vind deze kippenvleugeltjes altijd erg lekker met een tartaarsaus.
Daarom heb ik ook een recept voor mijn heerlijke tartaarsaus hier neer gezet.

Tartaarsaus maken is erg simpel.
In een kleine kom meng je de zure room, de mosterd, de knoflook, het citroensap, het zout en peper door elkaar.
Snij de augurk in hele kleine blokjes en meng deze door de saus heen.
Hou je nou niet van stukjes in de saus, kan je de augurk ook in de blender doen.
Dan raad ik je echter wel aan maar een halve augurk te gebruiken omdat augurkenpuree meer smaak geeft.

Bedek het kommetje en zet deze in de koelkast voor een uur. Zorg er wel voor dat de saus koud is tijdens het eten!

 

Kruimels:

Kip is een heerlijk stukje vlees, misschien
wel het meest veelzijdigste stukje vlees!

Translate this page: 

Ingrediënten (Kip)

Kippen vleugeltjes
Twee theelepels gember poeder
Twee teentjes verse knoflook
Een theelepel Rode Chili Poeder
Een eetlepel Fijne Mosterd
Zwarte Peper en Zout naar smaak
Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren
Een scheutje Ketjap Manis
Peterselie

Ingrediënten (Saus)

100ml zure room
50ml mayonaise
Een theelepel mosterd
Citroensap
Twee teentjes knoflook.
Peper en zout naar smaak
Een hele augurk (fijngehakt)

 

Verse paprika tapenade met zelf gebakken brood

lees meer
WordPress Themes