Burrito’s zijn een heerlijk van origine Mexicaans recept. Dit heerlijke recept heb ik van een vriend uit Amerika. Hij woont in het hart van California, de stad die berucht staat om haar burrito recepten. Als je ooit in California bent, raad ik je echt aan om een heerlijke burrito te proberen! 
Burritos worden in Nederland heel anders gevuld dan in Amerika. Waar we in Nederland de burrito vaak vullen met Thaise groente en kip, zie je in Amerika ook recepten met rijst! Dit is een van die recepten, welke je MOET uitproberen!

Dit recept is super simpel om te maken! Houd je wat burrito’s over? Wikkel ze in aluminium folie, dan zijn ze nog 1-2 dagen te bewaren en opeten!

Lekker in combinatie met: Zelfgebakken brood

Benodigdheden: Staafmixer, Vijzel (optioneel)
Aantal personen: 4

Burrito’s met rijst:

Breng het water aan de kook en kook de witte rijst zoals op de verpakking aangegeven.
Snipper de ui, pers de knoflook, snij de rode en groene paprika in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
Snij de kip in kleine dunne reepjes.

Bak de ui en knoflook in een scheut olijfolie. Als de ui geglazuurd begint te raken voeg je de blokjes kip toe.
Voeg een theelepel currypoeder en kerriepoeder toe aan de kip, samen met twee eetlepels chilisaus. Schenk hier nog een lepel ketjap overheen.

Als de kip gaar is, voeg de je gekookte rijst toe. Het is belangrijk dat het mengsel niet te dik en niet te dun wordt. 
Pak een spatel en verdeel de vulling in tweeën in de pan. Als de vulling gescheiden is en langzaam weer terug loopt is het de juiste dikte. Als het te dun is, laat je het nog wat indikken in de pan. Is het te dik/droog dan voeg je steeds een eetlepel water toe tot het de gewenste dikte is.

Het vullen van de Burrito’s:

Warm de tortillas op in de oven, als ze warm zijn nemen ze iets meer vocht op en blijft de burrito heerlijk stevig.
Pak een lepel en schep kleine beetjes vulling op de tortilla. Vouw de linker en rechter helft tot aan de vulling. Rol nu vanaf de korte kant de burrito op en prik er een cocktail prikker in.

Optioneel:
Leg de burrito’s naast elkaar op een bakplaat met bakpapier er onderLeg bovenop de burrito’s nog een laagje geraspte oude kaas en doe ze nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveer de Mexicaanse burrito’s met zure room.

Je kan nog zoveel meer doen met de vulling van je burrito, wat doe jij zoal in je vulling?

 

Kruimels:

Dit gerecht is net zo gezond als je het zelf maakt!

Ingrediënten

Een witte ui
Een teen knoflook
Een groene en een rode paprika
400 gram Kipfilet
Verse koriander
Chilipoeder
Currypoeder
Chilisaus
Zure room
Olijfolie
8x Tortilla wrap

Waterkerssoep met een twist! Heerlijk voor de winter

Een heerlijke soep voor als het koud wordt. Genieten!

Brood bakken: Hoe moeilijk is dat eigenlijk?

Iedereen kan brood bakken. In deze post leer ik je hoe je zelf een super lekker vers brood bakt!