Wij hebben thuis een airfryer staan. Dat durf ik vol trots te zeggen omdat ik hiermee super lekkere patat kan maken die niet in vet gebakken is!
Het is echt heel erg simpel.

Patat uit de airfryer.

Snij aardappels (met schil of zonder schil, waar jouw voorkeur ligt) in patatvorm. Wij hebben thuis zelfs een patatsnijder.
Deze gaan we eventjes koken zodat de aardappels warm van binnen zijn.
Na 5 minuten koken schenk je ze af en dep je ze droog op een theedoek. Laat de airfryer voorverwarmen tot 190 graden.
Doe wat zout (of patatkruiden) over de aardappels heen en doe ze in het mandje van de airfryer.

Hier mag nog een eetlepel olie overheen en zet de timer op 15 minuten.
Na 15 minuten gooi je de patat om, als hij nog niet knapperig genoeg is kan je er voor kiezen om er nog een beetje olie over heen te doen en nog 5 minuten in de airfryer te doen. Zijn ze al wel knapperig kan je direct smullen!

Wij gooien zelf wel eens Cajun kruiden over de patat heen. Super lekker!
Ook peper en zout is een geweldige combinatie voor patat!

Kruimels:

3

Dit is een gezond alternatief voor frituur patat!
Genieten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

Aardappels
Zout of patatkruiden

WordPress Themes