Met de eerste sneeuw die gevallen is, verlang ik naar comfort food. Dit is echt de ideale oplossing! Een gerecht vol met eiwitten. Deze Spaans Gebakken Eieren zijn echt heerlijk om met elkaar te delen!
Dit gerecht is geschreven voor 2-4 personen als hoofdgerecht.

De Spaans Gebakken Eieren:

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden.
Begin met het invetten van je ovenschaal. Gebruik hier de olijfolie voor.
Snij de aardappelen, de chorizo en de rode ui in dunne plakjes. Snij vervolgens de kip in stukjes (plakjes, blokjes, wat jij het lekkerste vindt!).
Verwarm ook wat olie in een pan, bak daarin de aardappels aan beide kanten tot er een krokant laagje ontstaat. Zet het vuur niet te hoog, aardappels hebben vaak even nodig om gaar te worden. Als de aardappels gaar zijn voeg je de chorizo toe aan de pan en laat je deze even mee bakken.

De aardappels en chorizo kunnen alvast in de ovenschaal.
Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook en de rode ui. Na een of twee minuten voeg je de kip toe en bak je deze tot de kip een mooi bruin laagje heeft. Voeg peper en zout toe naar smaak.

In een eerdere blog vertelde ik hoe je een lekkere tomaten saus maakt. Deze voeg je toe aan het gerecht. Geen tijd om een eigen tomatensaus te maken? Een blik met gesneden tomaten kan je als alternatief gebruiken.
Voeg tijm toe en laat dit 4 tot 5 minuten borrelen.

Schenk de tomatensaus over de aardappels en chorizo heen. Roer daarna het geheel eventjes door.
Doe de zes eieren in een kom en breek de dooiers. Roer goed door met een garde en schenk daarna de eieren over de tomatensaus heen. Let op dat je het geheel goed verdeeld over de pan!

Bak alles vervolgens 15 tot 20 minuten tot de eieren gaar zijn.
Serveer daarna met parmezaanse kaas, tijm en rucola.

 

Kruimels:

Een heerlijk gerecht met veel eiwitten!

Translate this page: 

Ingrediënten

Een dungesneden ui
Een eetlepel olijf olie
6 Eieren
Balsamico
Rucola
Parmezaanse kaas
Tijm
Een handje krieltjes
Een dungesneden chorizo
Twee teentjes knoflook
200g Kipfilet (of kipdijfilet)
400g tomaten
Een blokje kippenbouillon

WordPress Themes