In de winter wil ik vaak snel en lekker eten. Daarom deel ik nu een super simpel gerecht dat echt in een mum van tijd klaar is. De spaghetti met broccoli, cherrytomaatjes en roomsaus is voor twee personen. Wil je voor meer mensen koken, verdubbel dan alle hoeveelheden!

De Spaghetti

Heb je wel eens moeite met doseren van Spaghetti? Dan ga ik je nu een super handige tip vertellen. Als je een pasta-lepel hebt (zoals links), zit daar vaak een gat in. Als je die opvult met spaghetti slierten heb je precies genoeg pasta voor één persoon! Vet handig dus 🙂

1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe aan het kokende water.
Maak je geen zorgen als deze niet in de pan past, de spaghetti zakt er vanzelf in. Roer af en toe tot de pasta helemaal in de pan is gezakt. Spaghetti kook je in het algemeen tussen de 10 en 15 minuten beetgaar. Vaak staat het ook wel op de verpakking aangegeven hoelang je die pasta moet koken.

2. Breek de broccoli in stukjes, verwijder roosjes van de stronk en hak de stronk fijn. Deze kan je namelijk prima eten! Hier zitten volgens sommige websites zelfs de meeste vitaminen in.
De broccoli mag net zo lang gekookt worden als de pasta.

3. Terwijl de pasta en Broccoli kookt snij je de ui, de knoflook en eventueel de rode peper in stukjes. Halveer de cherry tomaatjes en bewaar deze apart. Bak de ui, knoflook en rode peper samen in een pan met een klein beetje boter. Voeg daarna de roomkaas toe en zet het vuur laag zodat dit rustig kan smelten. Als de kaas is gesmolten voeg je de cherrytomaatjes toe.

4. Schenk de Spaghetti en Broccoli af. Voeg de gekookte Spaghetti en Broccoli toe aan de pan met de gesmolten kaas. Meng alles door elkaar, voeg vervolgens peper en zout toe naar smaak.

Zo simpel is het! Genieten maar 🙂

Kruimels:

Simpel, smaakvol en doeltreffend!
Heerlijk!

Ingrediënten

150 gram spaghetti
250 gram broccoli
Half bakje Boursin of Philadelphia met tuinkruiden
Een kleine witte ui
Een teentje knoflook
zout en peper
handje cherrytomaatjes
Een rode peper (optioneel)