Met Valentijnsdag trekken we alles uit de kast. We gaan samen naar de film, we kopen chocolaatjes voor elkaar en we koken natuurlijk! Omdat het al bijna Valentijnsdag is, heb ik hier een drie-gangen menu dat je gemakkelijk kan voorbereiden en dat weinig tijd kost zodat je zo lang mogelijk bij jouw Significant Other kan zijn!

Valentijns Voorgerecht:

Valentijns Voorgerecht

 

Een voorgerecht wat bijna iedereen lekker vindt is Carpaccio! We maken een net-iets-bijzonderdere versie van dit wereldberoemde gerecht. Namelijk Carpaccio met aardbei en munt.
Aardbei werkt als aphrodisiac, wat inhoud dat je er.. eh… ‘zin’ van krijgt.

Carpaccio koop je gemakkelijk in een pakje bij de supermarkt. Als je de biologische variant neemt weet je zeker dat er geen enge kleurstoffen aan zijn toegevoegd.
Bak een handje pijnboompitten in een droog pannetje.
Leg de plakjes carpaccio op een mooi wit bord. Besprenkel deze met zeezout, peper en vervolgens met de pijnboompitten.
Meng in een kommetje de mayonaise, citroensap, mosterd en peper en zout en druppel dit voorzichtig met een lepel over de carpaccio.
Snij de aardbeien in dunne plakjes en hak de verse munt fijn.
Leg een handje rucola in het midden op de carpaccio en strooi de munt en aardbeien eroverheen.
Strooi de parmezaanse kaas over de carpaccio en je bent al klaar!

Als je hier een laagje plastic folie over heen legt kan je het gerecht in de koelkast bewaren. Ik zou zelf de borden niet langer dan anderhalf uur in de koelkast zetten.

 

Valentijns Hoofdgerecht:

Als hoofdgerecht maak je Paprika gevuld met lasagna! Het voordeel hiervan is dat je de lasagna al eerder kan maken en alleen maar hoeft af te bakken in de oven!

Valentijns Hoofdgerecht

Voor dit heerlijke Valentijns gerecht begin je met het maken van lasagne.
Bak het gehakt, knoflook en ui samen tot het gehakt helemaal gaar is.
Snij ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Meng de melk met het tomatenpuree en de tomaat en voeg dit ook toe aan het gehakt.
Pak de paprika’s, snij de kop er van af en verwijder de zaadlijsten.
Snij de verse pasta in vierkantjes die in de paprika passen. Gebruik hier eventueel de kop die je eraf hebt gesneden voor.
Meng de créme fraîche met de parmezaanse kaas, basilicum en het ei.
Houd bij het vullen van de paprika de volgende volgorde aan:
Gehakt, Pasta, Kaas, Pasta, ga zo door tot de paprika bijna vol is en eindig altijd met kaas bovenop.

De gevulde paprika’s gaan ongeveer 20 minuten de oven in op 180 graden.
Als de kaas bovenop gesmolten is en een bruin laagje heeft zijn de paprika’s klaar.

Het toetje is het aller belangrijkste van de avond. Deze smaak blijft namelijk het langste hangen.
Het Valentijns desert is witte chocolade mousse met mango puree!

Valentijns Desert

Chocolade is ook een aphrodisiac! De zoete smaak van chocolade met exotisch fruit is echt een heerlijke combinatie. Als je partner nu nog niet verliefd op je is… Aan het eten zal het niet liggen!
Aan dit Valentijns Desert begin je ongeveer een uur voor het eten.

Smelt de witte chocolade in een kom die in heet water drijft. Dit noem je ‘Au Bain Marie’.
Terwijl de chocolade smelt klop je de slagroom op met een mixer tot deze stijf is.
Scheid het eigeel van het eiwit en klop ook de eiwitten op tot deze stijf genoeg zijn om pieken te maken als je de mixer eruit haalt.
Meng de twee en roer dit in een paar slagen door.
Als de witte chocolade is gesmolten laat je dit 5 tot 8 minuten afkoelen. De chocolade mag warm aanvoelen, maar niet heet.
Meng de gesmolten chocolade door de slagroom en het eiwit tot je een gladde massa hebt.
Schenk de mousse in een wijnglas zonder te knoeien, gebruik eventueel een trechter.
Zet de glazen in de koelkast en laat ze daar minimaal anderhalf uur staan tot je het toetje wil serveren.
Voor je het toetje serveert, schil en pureer je de mango en schenkt de mangosaus in het glas bovenop de chocolade mousse.
Wil je echt chique zijn, garneer dan met nog een paar witte chocolade snippers.

Volgens mij heb je alles zo!
Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen en zou het geweldig vinden als jullie een berichtje willen achterlaten!
Ik wens iedereen een fijne Valentijnsdag toe!

❤️  Melt

Kruimels:

Op een dag als Valentijnsdag kan ik niet anders dan
dit gerecht 5 hartjes te geven. <3

Ingrediënten voorgerecht

Twee pakjes dungesneden Carpaccio
Een handje Pijnboompitten
Een handje Aardbeien
Verse Munt
100 gram Rucola
Een eetlepel Mayonaise
Een theelepel Mosterd
Twee theelepels Citroensap
Peper en Zeezout

Ingrediënten Hoofdgerecht

Twee grote rode of gele paprika’s
Verse lasagna bladen
Een ei
Een teentje knoflook
150 gram gehakt
Peper en zout
100ml Créme Fraîche
Een klein blikje tomaten puree
Een grote roma tomaat
Een kleine witte ui

Ingrediënten Desert

Twee repen witte chocolade
Een mango
125 ml ongeklopte slagroom
Twee eieren

WordPress Themes