Normaal gesproken maakt mijn vader altijd saté van de varkenshaas. En hoewel dit erg lekker is, wilde ik vandaag iets anders proberen. Ik was op zoek naar een recept waarin het vlees van de varkenshaas volledig tot zijn recht komt en dat is gelukt.
Dit recept voor varkenshaas met pepersaus en champignon is echt een van mijn nieuwe favoriete recepten.

De varkenshaas:

Begin met het snijden van de varkenshaas. Deze snij je in plakjes van ongeveer een centimeter dik.
Daarna bedek je deze rijkelijk met versgemalen peper. Voeg er nog een snufje zout aan toe en leg dit even apart.
Let op; na het snijden van de varkenshaas moet je je mes en snijplank verschonen. Varken kun je NIET rauw eten.

Voor de saus los ik een half blokje runderbouillon in 250 milliliter water op. Terwijl dit op het vuur staat snij je de champignons in plakjes, hak je de sjalotjes in ringen en snij de rode peper in kleine stukjes. Bewaar twee derde van de rode peper apart. Pers de knoflook teentjes of hak ze fijn en voeg alles aan een steelpannetje toe.
Als het bouillonblokje is opgelost in het water gooi je de bouillon bij de champignons in het steelpannetje.
Zet het vuur van het mengsel aan en hak ondertussen de champignons fijn.
Zodra het geheel begint te koken gooi je steeds een beetje meel in het mengsel tot je de gewenste dikte hebt.
Haal de saus van het vuur af.

Gooi nu de varkenshaas in een hete pan met olie. Hak de verse peterselie fijn en doe deze in de pan bij de varkenshaas.
Bak alles gaar en serveer de varkenshaas met de roomsaus er overheen.

Aardappel Groente Oven Varkenshaas
De aardappels en groente uit de oven:

Dit bijgerecht kan niet simpeler worden.
Snij eerst de aardappels in blokjes. Je kunt kiezen of je ze met of zonder schil eet. Ik eet ze altijd met, scheelt veel moeite en onnodig afval.
Kook de aardappelblokjes vijf á zes minuten en schenk ze dan af.
Snij de paprika en courgette in blokjes.
Voeg alles toe aan een ovenschaal, besprenkel het met wat olijf, zonnebloem of rijstolie.
Hak de verse rozemarijn en tijm fijn en voeg deze toe.
Voeg als laatste de rest van de rode peper toe.
Dit gaat ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
(Elke oven is anders, kijk om de paar minuten even of er niks verbrand en stel je oven daar op in)

Weer een heerlijk simpel gerecht dat iedereen kan maken!
Genieten maar.

Heb jij nog een lekkere variatie? Laat het me weten in de comments hieronder!

Kruimels:

4

Dit gerecht is gezond!
Matig het zoutgebruik.

Ingrediënten

500 gram Varkenshaas
Vers gemalen peper
Snufje zout
Twee sjalotjes
Een aantal kastanje champignons
Twee teentjes knoflook
Bloem of meel
1/3 rode peper
Olijf, zonnebloem of rijstolie
Runderbouillon blokje
Verse Peterselie

Gegrilde groente en aardappel

2/3 rode peper
Olijf, zonnebloem of rijstolie
Vastkokende aardappelen
Paprika
Courgette
Verse Tijm en Rozemarijn
Snufje zout en peper

WordPress Themes