Wat is kruimelt.nl?

Ik ben kruimelt.nl begonnen omdat het me leuk lijkt om mijn eigen recepten online te zetten. Zo kan ik jou weer inspireren om ook meer zelf te gaan koken!
Ook merk ik dat de meeste foodblogs doen aan iets wat ik ‘Groenzucht’ noem. Groenzucht is het aanpraten van een soort schuldgevoel. Je mag tegenwoordig niet meer gewoon genieten van eten. Ik ben zeker voor een gezonde leefstijl, daarom vind je bij kruimelt.nl gezonde en lekkere recepten. Als we maar wel lekker blijven genieten van ons eten.

Over mij

Vanaf jonge leeftijd was ik al druk in de keuken. Tot verbazing van mijn buren bakte ik al mijn eigen omelet toen ik 7 was.
De basiskennis heb ik van mijn vader. Hij leerde me de vuistregels van het koken.
Pas een paar jaar later begon ik met het variëren en experimenteren in de keuken.
Zo leerde ik mezelf aan welke smaken bij elkaar passen, hoe ik smaken kan versterken en verzwakken.
Ik heb veel geleerd van online recepten en ben altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en nieuwe technieken.
Als je mijn blog een tijdje blijft volgen zie je dat ik vaak variaties maak van recepten die ik online vind. Sommige gerechten maak ik al zo lang dat ik het helemaal eigen heb gemaakt.

Gezond

Ik hoop dat mijn blog je anders laat kijken naar eten. Beter leert werken in de keuken en helpt afkomen van kant-en-klaar maaltijden. Toch zijn mijn recepten niet calorie- of vetarm. Je kan zien hoe gezond een recept is door middel van mijn ‘vet-hippe-waardering-systeem’.

Het waardering systeem

Je kunt bij elk recept een waardering vinden, welke laat zien hoe ‘gezond’ een recept is.
Een recept met deze waardering 4mag altijd en is erg gezond.

1Een recept met deze waardering is niet zo gezond, maar wel erg lekker!
Zo weet jij precies hoe veel je kan eten zonder er van aan te komen.

Tips om mee af te vallen heb ik niet. Daarvoor raad ik je aan een blog van een diëtist te bezoeken!

Neem contact op

10 + 13 =

Valentijns driegangenmenu – Verras je vriend of vriendin!

Met Valentijnsdag trekken we alles uit de kast. We gaan samen naar de film, we kopen chocolaatjes voor elkaar en we koken natuurlijk! Omdat het al bijna Valentijnsdag is, heb ik hier een drie-gangen menu dat je gemakkelijk kan voorbereiden en dat weinig tijd kost...

Burrito’s met rijst uit Mexico! Heerlijk!

Burrito's zijn een heerlijk van origine Mexicaans recept. Dit heerlijke recept heb ik van een vriend uit Amerika. Hij woont in het hart van California, de stad die berucht staat om haar burrito recepten. Als je ooit in California bent, raad ik je echt aan om een...

Spaghetti met Broccoli, Cherrytomaatjes en Roomsaus

In de winter wil ik vaak snel en lekker eten. Daarom deel ik nu een super simpel gerecht dat echt in een mum van tijd klaar is. De spaghetti met broccoli, cherrytomaatjes en roomsaus is voor twee personen. Wil je voor meer mensen koken, verdubbel dan alle...

Kippenvleugeltjes extra knapperig uit de oven

Soms heb je gewoon zin in kip! Als zo'n dag aanbreekt dan is dit gerecht echt iets voor jou! Kippenvleugeltjes met een heerlijk krokant laagje! De kippenvleugeltjes: We marineren de kippenvleugeltjes een uur van te voren. Schenk de zonnebloemolie in een kommetje. Voeg...

Spaans Gebakken Eieren

Breng je ei-bak-skills naar een nieuw niveau! Deze Spaanse Gebakken Eieren zijn echt een traktatie!